Välkommen...

…till min blogg!

En blogg med doft av vintage och en känsla av


shabby chic!

Det handlar om passionen för lantlig och romantisk heminredning. Jag bjuder på tips och idèer och hoppas på att kunna inspirera.




Varmt välkomna!


söndag 31 oktober 2010

Som man bäddar...

"Som man bäddar får man ligga", eller varför inte "som man vill ligga får man bädda" ! Var i stan (stockholm) i fredags med en väninna. Skulle till en optiker, och passade då på att strosa och kika lite i affärer. Var bla in till H&M HOME. Dom har förvånansvärt mycket fint till hemmet. Det är ju inte inredning man tänker på i första hand när man är på H&M. Påslakan med julmotiv är väl egentligen inte något bra inköp med tanke på hur kort period på året man kan använda dom. Men dessa var så fina och i underbar kvalitè (satin)och med tryckknappar nedtill, så jag kunde bara inte motså. De var väldigt billiga så priset fick avgöra, 99 kr/set!!!, Dom får väl gå i arv till barn och barnbarn sedan...

Ta hem en liten bit av naturen

Det finns så mycket fint i naturen som man kan ta med sig hem och göra något fint utav.
"Mossboll" och lite björkris
Man behöver inte göra så mycket med allt, bara lägga upp lite granris är också fint. Den här var så fin med sina kottar.
Denna lilla gran kunde jag bara inte motstå. Till jul brukar jag ta in en och annan liten gran, de blir så fint och stämningsfullt julpynt.
Jag längtar till julen, att få börja julpynta och julpyssla. I ärlighetens namn har jag faktiskt köpt några småsaker och 2 julklappar är redan inköpta.

måndag 25 oktober 2010

Ljus...

...är något som påminner mig om varför jag gillar den mörka årstiden. Så här kommer bara en liten bild.

"Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna..."

söndag 24 oktober 2010

Grå, trist, regnig och en nedstämd Söndag

Pga det ledsamma som hände sent igår kväll, har denna dag kännts ännu gråare och tristare än vad den annars kunde ha kännts. Sådanna här dagar som är gråa och regniga kan man ju trots allt göra något mysigt utav. Men idag känns inget riktigt kul. Som alltid när livet känns trist eller tungt av någon anledning, så blir jag väldigt kreativ...varför vet jag inte, men kanske för att avleda tankarna åt något annat.
Jag har iallafall varit ute i regnet och bundit mig en krans av björkris! När jag ändå var ute så passade jag på att plantera de växter som jag köpte för ett par veckor sedan på min dotters gamla skola, Säbyholms naturbruksgymnasium. Jag var där med min dotter och hennes "svärmor" på den årliga höstmarknaden.

Jag har till och med lyckats åstadkomma årets 2 första julkort.
Nu ska jag hoppa in i bastun och tina upp mig....

Det saknas ord

Det har skett en tragedi...
Min sambos son har mist en kusin i en tragisk olycka. (kusin på sin mors sida)
Jag kände inte denna unga man (född 1991), men man blir berörd ändå.
Ett ungt liv har lämnat jordelivet.
Jag finner inga ord...

Vi tänder ett ljus för dig, D

fredag 22 oktober 2010

En mysig eftermiddag

Igår eftermiddag tog jag med mig min dotter och mitt barnbarn till "Systrars Söta" ett cafè/butik, här i Bålsta. De hade dukat upp för Afternoon thè, en härlig buffè med thè, scones, snittar och marmelader etc. Det var riktigt mysigt och det var mycket folk som hittade dit denna underbara dag. Gott var det också! Det var en riktigt mysig eftermiddag. Handlade med mig en blomma, kruka och en liten ljuslykta i form av en flaska i fattigmanssilver. kika in på deras blogg för att se vad de har för kommande aktiviteter på gång, för det är verkligen värt ett besök. http://www.systrarssota.blogspot.com/ eller www.systrarssota.se Här var det dukat med en massa godsaker
Många goda thèsorter fanns det att välja mellan
En del av butiken
Ännu en bild från den lilla butiksdelen med massor med små söta inredningsdetaljer. Kolla in fondväggen! Riktigt häftig tapet!
Lite krukor och annat smått o gott kan man hitta i butiken
Här hänger ljuslyktan i fattigmanssilver som jag köpte med mig hem. Den lyser så fint i kvällsmörkret
Krukan och blomman jag köpte. Växten heter, SOPHORA...vi skrattade gott åt namnet.

måndag 18 oktober 2010

Det finns inget dåligt väder...

bara dåliga kläder, var det någon som sa... Det är sånt där väder som man inte har lust med nånting egentligen. Hade tänkt att sticka ut till skogs, men sitter och velar fram och tillbaks. Man kan inte skylla på vädret, för som sagt det finns ju kläder. Men jag ska nog ta mig i kragen iallafall, hunden behöver ju trots allt ut och springa av sig lite grann. Ja så får det nog bli...kanske hittar jag lite trattisar, vem vet.

En liten bild kan jag ju bjuda på...

Detta är en liten hylla som jag har i köket. Sockerskålen, kronorna och änglarna kommer från presentverkstan, en av alla de leverantörer som jag hade, då jag hade min lilla butik.(ohh, vad jag saknar den)Dom har så ljuvliga saker i riktigt romantisk stil. Det vita porslinet är helt underbart! Jag har thèkopparna, men ångrar att jag inte behöll lite kaffekoppar för dom är bedårande söta.

fredag 15 oktober 2010

Konst uppåt väggarna

Väggarna hemma hos mig är inte fyllda med konst, de är rätt så tomma måste jag medge. Jag har hyllor, schabloner, skåp, speglar, krokar mm mm. Nu har jag satt upp en tavla iallafall! Eftersom jag absolut inte är konstnärligt lagd, så fick det bli en kreativ tavla istället. Hittade en tavla med ett jättefult motiv för ett tag sedan. Ramen var fin så jag tog till vara på den. Jag målade över motivet och ramen med vit färg. Sedan har den stått och väntat på vad jag skulle hitta på med den. Det fick bli en tavla med ramar! Nu sitter den uppe på en vägg som stått helt tom sedan omålningen. Tanken är att det ska bli en fotovägg. En vägg med bara svartvita fotografier, med massor med olika sorters ramar. Nu ska jag bara få "ändan ur vagnen...." och framkalla de foton som jag tänkt mig ha på den väggen.
Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!

torsdag 14 oktober 2010

Griffeltavla

Var på Stinsens köpcentrum i Sollentuna, Stockholm och strosade. Skulle in på Panduro för att få lite inspiration. Det var en väldigt liten butik och det gav mig faktiskt inte så mycket. Däremot butiken mittemot, Granit! Köpte en avlång griffeltavla och en penna som jag länge eftersökt, men inte vetat att den ens har funnits. När jag hade min butik så frågade jag alla mina leverantörer inom hobby om det fanns någon tavelkrita fast i pennmodell, men ingen visste vad jag pratade om. Men nu, äntligen hittade jag en. Den är riktigt roligt eftersom man kan skriva på alla möjliga olika underlag, och den är avtorkningsbar, precis som en vanlig tavelkrita.

Här är griffeltavlan som jag köpte...omålad
Här kan ni se griffeltavlan färdigmålad och dessutom har jag skrivit på den med denna roliga penna. Spetsen på pennan är sådan att man kan välja om man vill skriva tunt eller tjockt. Har även skrivit på en glasburk för att visa hur det ser ut på glas.
Här har min 18-åriga son fått ett litet meddelande av mig...skrivet på en svart hylla som hänger i hans rum. Det är bara att torka av med en fuktig trasa och skriva ett nytt meddelande när det är dags. Exempelvis; Dammsug ditt rum! (hihi!)
En liten påminnelse till mig själv....glömsk som jag är!

tisdag 12 oktober 2010

Höst på altan

Idag har jag plockat in alla pelargonier och andra blommor för övervintring. Nu är det bara att hoppas på att de tar sig till nästa vår. Passade även på att fixa till på altan när jag ändå var igång och vädret var så fint. Alla dynor och möbler är undanplockade, bara ett litet cafèbord med 2 stolar kvar. Det är så skönt att sätta sig ute på altan när man har bastat, så någonting att sitta på måste jag ändå ha. Gjorde iordning stegen på altan i höst-tema.


måndag 11 oktober 2010

Det saknas något..

Här är min söta dockvagn som jag köpte för ett par år sedan. Sitter och funderar på om jag ska åka iväg på en loppis för att se om jag hittar en söt gammal nalle eller docka, som ska få ligga i den. Det känns lite tomt...det saknas någonting, så som den är nu. .

Kram på er alla goa läsare och tack för era fina mail.

söndag 10 oktober 2010

"Make over"

Minns ni skåpet jag köpte i våras...
Nu är den äntligen klar och jag är riktigt nöjd med slutresultatet.
Innan var den lite gul/vit och nu är den bara vit. Bakstycket har vi klätt in med en panelskiva
"staketet" eller listen som satt i den öppna mittendelen är borttaget.

Glasluckorna togs bort och istället satte jag dit ett vanligt hönsnät.

Eftersom detta skåp är väldigt tungt så fick vi förstärka med en regel nedtill, som vi målade vit. Satte upp en söt hängare med hjärtan på regeln där dessa små söta florabilder får hänga.

måndag 4 oktober 2010

Mera blommor

Satt barnvakt till min lilla gospelle Leon i Lördags, och som tack för hjälpen fick jag denna söta blomma av min dotter. Hjärtan på tråd som den heter är så himla skir och fin. Kameran på bilden köpte jag på en loppis i Lördags för 40 kronor. Ett riktigt fynd! Boken "Jesu liv i konstens mästerverk" hittade jag på ÅVC och har en massa fina bilder och texten har ett gammaldags typsnitt. Tänkte att det kan vara användbart i både scrapbooking och andra pysselalster.
När jag var och handlade på Ica igår så hittade jag den här häftiga blomma. Vad den heter har jag självklart redan glömt bort. Är så himla dålig på att komma ihåg namn på blommor. Den står iallafall i hallen och hoppas på att överleva lite drag.

Festlig Lördag med syltade kantareller

Jag har ju plockat så otroligt mycket kantareller i år och ville göra något annat med dom små gula raringarna än att bara förvälla och frysa in.
Till min fördel så har jag min syster och hennes man som jag ringer till när jag vill ha lite mattips och recept. Hon är kallskänka och han är kock och de driver en restaurang tillsammans. Dom är otroligt duktiga på mat! Att sylta kantareller var ett tips som jag fått av dom, och jag kan lova er att det är jättegott. Min sambo fick vara testpilot när jag förra helgen överraksade honom med en 3-rätters middag.
Till förrätt blev det lantpatè med syltade kantareller. Kombinationen av dessa smaker blev verkligen en smaksensation.

Varmrätten bestod av oxfilè med rostade rotsaker (kålrot, palsternacka, rotselleri, morot och rödbetor). Rotsakerna tillagade jag i ugnen med lite olivolja, rosmarin, honung och chevrè ost.Rödbetorna förkokade jag en liten stund innan. När oxfilèn nästan var klar hällde jag på lite rödvin i stekpannan, det fick bli en god sky/sås till det hela. Till detta serverade jag en fräsch sallad med bla ruccola, massor med finstrimlad purjolök,sockerärtor och gröna ärtor. Efterrätten till denna ljuvliga middag bestod av en enkel fruktsallad med vanilj kesella.

Denna burk med syltade kantareller fick min väninna när hon fyllde år istället för blommor. Använde mig av mina "scrapbooking kunskaper" och gjorde en etikett som jag knöt fast med bastband med hjärtan och lite snöre, då blev det genast en festlig och uppskattad present!

söndag 3 oktober 2010

Lite nya blommor

Nu har jag så gott som flyttat in från altanen (där jag i stort sett bor, under hela våren och sommaren och en bra bit in på hösten). Upptäckte då till min fasa att jag inte hade så många inomhusblommor, så det var dags för lite nytt och fräscht.
Ormbunken fick vara i den stora robusta urnan
Här har jag lindat lite juteväv runt en blomma och knytit ihop med ett sött röd-vit rutigt band.

En annan liten miniväxt fick stå tillsammans med en betong ängel i minivästhuset

På tallrikshyllan i köket fick denna söta och skira blomma hänga

fredag 1 oktober 2010

Undrar om det kommer några pengar idag?

Det är ju Fredag och som ordspråket säger "ordning och reda, pengar på fredá". Jag har nämligen äntligen köpt nytt band till min urgamla Dymo. Så nu har jag märkt upp lite lådor och annat smått och gott. Det blir mer ordning och reda, mer överskådligt...och snyggt blev det också i arbetsrummet/gästrummet! Så nu väntar jag bara på att det ska klirra till i kassan!
Lilla scrapbookingbyrån, nu slipper man öppna varenda låda när man ska ha något!
Räkningar och fakturor är aldrig roligt, men det blir iallafall lite finare när de ligger i denna postlåda. Texten ovanför är en Wall deco från Panduro. Dom har massor av olika texter och motiv som är jättefina. Kika in på www.pandurohobby.se, kanske hittar du något fint.