Välkommen...

…till min blogg!

En blogg med doft av vintage och en känsla av


shabby chic!

Det handlar om passionen för lantlig och romantisk heminredning. Jag bjuder på tips och idèer och hoppas på att kunna inspirera.




Varmt välkomna!


fredag 29 april 2011

Nya objekt!

Ville bara visa mina nya "alster" som finns på Tradera just nu!
Brickor i trä med text....
En liten modell och en stor....
Nu finns även den lilla (främre) gunghästen på Tradera!
Det var allt för idag!
Trevlig Valborg!
Kram

onsdag 27 april 2011

Ett litet snabbinlägg..

Go kväll i stugorna! Nu har jag jobbat 2 dagar på Växtriket i Enköping och det är jättekul. Men oj, vad trött jag är...många nya intryck och mycket att göra. Det känns så himla kul att få komma igång igen efter stängningen av min lilla butik...snyft!
Här hemma har det inte blivit mycket gjort, så jag har inga nya bilder att visa. Men när vi var hos min syster i påskhelgen så fick vi massor med inspiration. De har en sån fin trädgård, med växthus, planteringar och trädgårdsland. Så på vägen hem stannade vi till på K-Rauta och köpte oss en vertikalskärare!!! Nu ska väl även vi få ordning på gräsmattan. Till helgen har vi tänkt att göra iordning ett trädgårdsland där vi ska odla potatis, morötter, dill, persilja och lite annat smått och gott. Så det blir till att hyra en jordfräs... Ja, man är ju aldrig sysslolös när man bor i hus inte!
LEON tyckte det var jättekul att hjälpa bonus-morfar med vertikalskäraren
Han kämpade på och var riktigt stark...
Nej, nu ska jag lägga mig i soffan och umgås lite innan jag somnar...
Kram

fredag 22 april 2011

Jag är sååå lycklig!

Hej alla påskkärringar! Hoppas ni har det bra i vårsolen. Jag var bara tvungen att komma in från solen och berätta för er att jag ska börja jobba på Växtriket i Enköping nästa vecka. Det ska bli såå himla roligt. Jag kommer att jobba på avdelningen med inredning och just nu vill jag att helgen ska vara över, så jag kan börja. Det kliar i fingrarna och kreativiteten bara sprudlar i hela kroppen. Men jag ska ta mig i kragen och njuta av helgen med mina nära och kära förståss. Idag har stått ute i trädgården och målat och målat... här kommer mitt senaste "verk". Den ligger ute på Tradera just nu!
En vit "gammal" gunghäst...synd att jag glömde fota den innan jag började måla den. Den var grön och jätteful, men nu så..
Må så gott och ha en riktigt GLAD PÅSK!

torsdag 14 april 2011

Lite mera vår....

Ohh, vilket underbart väder! Solen skiner och värmer så gott. Ska snart ta itu med framsidan, den ser hemsk ut. "Det som göms i snö, kommer fram i tö" kan man gott säga om vår framsida.. Har iallafall hunnit med att plantera lite blommor och gjort lite fint på altan. Känns så himla skönt, det blir lite mera vår då. Känslan av att sommaren är på intågande gör att jag får så mycket energi, vill göra såå mycket. Men man får ta en sak i sänder..(är lite dålig på det..). Jag funkar som en apparat, det finns bara ON eller OFF. Eller rättare sagt så funkar jag sämre, för på de flesta apparater finns det ju faktiskt en paus knapp också, och den saknar jag helt och hållet.


Hoppas solen skiner på er också. Många kramar // Päivi

måndag 11 april 2011

Nu börjas det...

Helgen har varit helt underbar, och värdret likaså. Gubben min var så duktig och rensade och städade vår altan. Fram med trädgårdsmöbler och dynor, yippiiiie! Så nu börjas det... 1: vi har grillat 2: har hängt ut årets första tvätt, finns det nån underbarare doft än nytvättat som hängt ute? 3: Ätit min första lunch ute på altan Som ni vet så bor jag i stort sett ute på altan från tidig vår till sena hösten. Igår (Söndag) så kom min lilla älskling, barnbarnet Leon. Han fyller snart 1 år och har börjat gå med stapplande steg. Fick vara ute med mormor och sparka boll och hänga tvätt. Tittade noga när bonusmorfar grillade... Lite pyssel har jag också hunnit med. Påbörjade med inbjudningskorten inför min sons student. Några påskägg fick jag också till... Använde dessa påskägg som bas, de är kvarlevor från min fd butik. Lite klister, papper och snören &band... Undra vad mormor har i den här hinken... ...det måste vi undersöka närmare! Älskar dig så, min lilla buse!

fredag 8 april 2011

På bättringsvägen och en liten efterlysning!

Nu är jag på bättringsvägen så idag, äntligen var jag och tränade, och det gick ganska bra trots allt. Jag tog det väldigt försiktigt och efteråt kändes det riktigt skönt. (Har haft lite abstinens över att inte ha kunnat träna på över en vecka.) Nog om det... Jag har en EFTERLYSNING också...är det någon som vet var man kan köpa Madonna-gjutformar? Är så sugen på att gjuta mina egna Madonnor, i både gips och betong. Tycker ju att det är så himla fint med Madonnor. Det är något speciellt, lite rofyllt på något sätt..
Trevlig helg!

onsdag 6 april 2011

Skoterolycka

Hejsan alla kära och nära! Har bestämt för att inte ursäkta mig varje gång det går långt mellan inläggen, utan jag skriver när jag kan och har tid helt enkelt, och hoppas självklart att NI finns där...när jag väl skriver. Det är ju trots allt ni som gör att jag skriver i bloggen överhuvudtaget. För vad vore en blogg utan läsare? Just nu sitter jag hemma med nackkrage och värk i både nacke, axlar och övre delen av ryggen. Vi tog oss en lång weekend till Lofsdalen och hade helt underbara dagar. Avslutningen var dock inte lika underbar.... Var med om en liten skoterolycka... Skotern välte och jag fullkomligt FLÖG av..slog huvet i backen så det visslade om det. Tur var att jag hade hjälm! Det läskiga i det hela är förutom skadorna, är att jag har en liten minneslucka. Men jag får lite "flaschbacks" då och då, så snart har jag nog pusslat ihop hela händelseförloppet. Annars så har jag har haft fullt upp med mina försäljningar på både Blocket och på Tradera, det är ju såå himla kul. Ibland har jag många objekt på en och samma gång och då gäller det att ha koll på inbetlaningar, packa varor och boka frakter, så man inte skickar fel saker till fel person, haha! Mitt mål med försäljningarna är att vi i vinter skall kunna åka till Thailand! Det vore underbart att få åka dit igen. Den här gamla vågen (Ursäkta den dåliga bildkvalitèn)har jag verkligen haft användning av nu när jag skickar så många paket. Den fungerar perfekt måste jag säga. Jag har en vanlig hushållsvåg också men den går bra upp till 2 kg, och många paket som jag skickar väger mer än så. Ute på Tradera jus nu: Schablon, Petite dèjeuner..
...stor bokstav från Jeanne D Àrk livng ....
...ljuskrona i smide...och lite till

Kram till er alla!

//Päivi//