Välkommen...

…till min blogg!

En blogg med doft av vintage och en känsla av


shabby chic!

Det handlar om passionen för lantlig och romantisk heminredning. Jag bjuder på tips och idèer och hoppas på att kunna inspirera.




Varmt välkomna!


måndag 28 februari 2011

Lite hjärtan

Upptäckte när jag skulle fota lite att det hänger hjärtan både här och där. Jag har inte tänkt på det förut men jag måste nog gilla hjärtan. Här är ett litet axplock... Annars så har helgen varit bra. Köpte ett gammalt pottskåp i Fredags på Blocket som jag har målat. (bild på den kommer snart). Barnbarnet har varit på besök och det förgyller ju helgen lite extra. Hoppas även ni alla goa, också haft en bra helg
Tyghjärtan..
Hjärta i zink...
Vita hjärtan....
En hjärtekrans med löv i zink...
Många kramar till er alla!

onsdag 23 februari 2011

Yippiiie!

Igår när jag var och handlade på Ica så fick jag ett sms...Det var från Ikea, och det stod att luckorna fanns att hämta ut på just Ica. Yippiiie, tänkte jag! Lyckan vart inte så långvarig dessvärre, för när jag kom hem så var en av luckorna skadad! Ringde dom idag och de ska skicka en ny, men det kommer att ta ca 1 vecka. Ja, ja vad ska man göra? Men som tröst så börjar det se klart ut i köket snart, iaf.
Så vackert med det ljusgröna mot det vita......tror nog våren lurar bakom hörnet!!?? Fatet som skålen med pärlhyacinterna står på är ifrån Ikea och är tänkt som ett ljusfat, men det blev så fint såhär också.
I morse lös solen in så fint på dessa knoppiga pärlhyacinter...det gav en sån lugn och skön känsla i kroppen.

söndag 20 februari 2011

Livets gång

Det kommer att ske stora förändringar här hemma.... Ännu ett av barnen (sambons son) flyttar hemmifrån. Livet fortsätter att ha sin gång. Lycka till Alexander med ditt nya boende! Nu kommer vi bara ha en ungdom kvar och min hjärna har gått på högvarv kan jag lova. Idèerna har sprudlat och summan av kardemumman innebär det att sonen får ta vårt sovrum och vi tar ett annat rum....osv, osv. Sonens rum har varit i anslutning till köket och där skall det nu bli ett matrum. Dörren åker väck, lite väggar skall rivas och vips så har vi ett gigantiskt kök, med plats för många. Härligt när barn och barnbarn kommer hem på middagar, och andra nära och kära förståss. Där köksbordet står nu skall vi bygga en enklare köksö. Jag lovar att fota när vi väl kommer igång med det projektet. Ni som undrar varför jag inte lagt upp några bilder från köket som vi hittills har bytt ut luckorna på så beror det på att alla köksluckor har inte kommit ännu. Jag vill ju att det skall vara klart innan jag delar med mig utav det. Tillsvidare får ni hålla tillgodo med en bild av mina nyinköpta, fina, underbara gardiner i köket.
Knytbandskappa "Botanical text" inköpta på Hemtex
Smaklig måltid!

torsdag 10 februari 2011

Hemma igen

Hemma till vardagen igen efter några härliga dagar i Lofsdalen. Inga benbrott, men dock träningsvärk i ljumskarna! Det var riktigt roligt att åka längdskidor trots att vi såg ut som två "Bambisar" på hal is. Vi fick många glada skratt kan jag lova. Vädret här hemma ser ju verkligen inte roligt ut just nu. Det fullständigt vräker ner snö... Som lite tröst i väntan på våren så köpte jag 2 stycken värmeljushållare i glas med en svag rosa pastellfärg.

> Precis som ljushållarna ovan så köpte jag även denna zinkkruka i Lofsdalen, på Lisas Bod.
Just nu förvarar jag lite påsklämmor i den, vad det blir härnäst får vi se...
Nedan ett par bilder från Lofsdalen
Den otroligt vackra solnedgången...
Solstrålar från en klarblå himmel...........

fredag 4 februari 2011

Snart bär det av...

Hinner med ett snabbinlägg...Snart blir jag hämtad och så bär det av till...


...Lofsdalen!

Ett personligt meddelande till Ann...Avundsjuk? Haha!!!(internt skoj)
Må så gott nu alla kära läsare, får se om det blir nåt inlägg medans jag är borta.
Kram

torsdag 3 februari 2011

Roliga burkar


Vilket trist väder det är här idag, grått och regn...usch!Igår var det desto finare, fick nästan lite vårkänslor när jag var ute med hunden. Såg lite barmark och hörde en himlans massa fågelkvitter. Man blir så glad och full av energi sådanna härliga dagar, undra om man kan lagra dom känslorna i kroppen och ta fram dom när det behövs??? I morgon bär det av till fjälls iallafall och håll tummarna för fint väder!
Tog ett par bilder på några burkar med text. Det finns en herrans massa olika ute på marknaden och dessa kommer från Chilli. Dom har en hel del roliga saker där, till rätt hyfsade priser.

onsdag 2 februari 2011

Vita härliga rosor...

fick jag av sambon häromdagen. Annars har det inte hänt så mycket här hemma. Fick besked från Ikea att vitrinluckorna inte har kommit ännu...nytt preliminär datum är 22 februari! Ja, ja vi får väl klara oss utan dom ett tag till. Istället får jag glädja mig åt att jag ska iväg på en mini- semester. Mina goda vänner M&G har en sportstuga uppe i Lofsdalen och de ska åka dit fre-tis, och frågade om jag inte ville följa med. Och det ville jag förståss! Det ska bli riktigt skönt. Ska prova på att åka lite längd skidor som jag inte gjort sedan jag gick i mellanstadiet, och det är ungefär hundra år sen!!!
Rosor, rosor, rosor.....
En stackars ros hade gått av, men den tog jag tillvara på ändå.

Min "fruktskål" har blivit en tallriksställning. Dom gamla fina tallrikarna har jag köpt på någon loppis.